Sajtóközlemény

A Barbie ingyenes vetítésével nyit újra a fővárosi autósmozi
Esti séta és fotózás is lesz a Piacok Éjszakáján, több piacon mozizni is lehet majd.

2023. szeptember 22-én pénteken rendezik meg a Nyitott Piacok Napja – Piacok Éjszakája rendezvényt az ország több vásárcsarnokában. A kezdeményezés a Vásárcsarnokok, Piacok Együttműködési Fórumának első megvalósult együttműködése. Budapest mellett részt vesz Kaposvár, Győr, Székesfehérvár, Miskolc, Kecskemét, Pécs, Szombathely, és Zalaegerszeg is.

Budapesten a Rákóczi téri, a Bosnyák téri, a Fehérvári úti, a Tétényi úti, a Fény utcai és a Kórház utcai Vásárcsarnokban piacozhatunk, a szervezők a Nyitott Piacok Napja mellett éjszakai programmal is készülnek.

A Vámház körúti Vásárcsarnokban éjszakai séta és fotózás lesz, ahol különleges körülmények között lehet majd fényképezni „A Nagycsarnokot”. Budapest és Magyarország első számú Vásárcsarnoka egy olyan műemlék épület, amelynek létrehozása nyitotta meg a vásárcsarnokok építését és létesítését Budapesten és Magyarországon egyaránt 1890-es években.
A Rákóczi téri Vásárcsarnokban is lesz lehetőség éjszakai fotózásra, valamint a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál mutat be gasztronómiai témájú rövidfilmes válogatást, a Cannes-i Filmfesztivál rövidfilmes programjában bemutatkozó Szelestey Bianka új filmje (Pragma) mellett olyan klasszikusokat is vetítenek majd mint a Nagy Bandó András novellájából készült Szalontüdő. Az ingyenes vetítés 19 órakor kezdődik a Rákóczi téri Vásárcsarnokban. A Tétényi úti Üzletközpontban a Kelenföld Filmklub vetíti majd este 7-kor a Liza, a rókatündér című filmet, Ujj Mészáros Károly bemutatkozó rendezését.
A Fővárosi Autópiacon 2007 és 2014 között nagy sikerrel üzemelt az autósmozi, ezt a hagyományt elevenítik fel a Nagykőrösi út 162-ben, amikor péntek este fél nyolckor levetítik majd az év sikerfilmjét, a Barbie-t. Az ingyenes vetítés 19:30-kor kezdődik majd, érkezni 19 órától lehet majd.

Budapest, 2023. szeptember 21.
VÁSÁRCSARNOKOK, PIACOK
EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA